Apa kemasan sing paling apik kanggo biji kopi

——Panduan cara pengawetan biji kopi

howtostorecoffee-640x480

wholesale-coffee-bags-300x200

Sawise milih biji kopi, tugas sabanjure yaiku nyimpen biji kopi.Apa sampeyan ngerti yen biji kopi paling seger sajrone sawetara jam dipanggang?Kemasan endi sing paling apik kanggo njaga kesegaran biji kopi?biji kopi bisa disimpen ing kulkas?Sabanjure kita bakal pitutur marang kowe rahasia sakakemasan biji kopilan panyimpenan.

Kemasan lan Pengawetan Biji Kopi: Kopi karo Kacang Seger

Kaya panganan umume, luwih seger, luwih asli.Semono uga biji kopi, luwih seger rasane.Pancen angel tuku biji kopi sing berkualitas, lan sampeyan ora pengin ngombe kopi kanthi rasa sing suda amarga panyimpenan sing ora apik.Biji kopi sensitif banget marang lingkungan njaba, lan wektu ngicipi sing paling apik ora suwe.Cara nyimpen biji kopi kanthi bener minangka topik sing penting banget kanggo wong sing ngupayakake kopi sing berkualitas.

Coffee beans

Kaping pisanan, ayo ndeleng sifat-sifat biji kopi.Sawise lenga saka biji kopi panggang seger dipanggang, lumahing bakal duwe luster mengkilat (kajaba biji kopi panggang entheng lan kacang khusus sing wis dikumbah nganggo banyu kanggo mbusak kafein), lan kacang buncis bakal terus ngalami reaksi lan ngeculake. karbon dioksida..Biji kopi seger ngetokake 5-12 liter karbon dioksida saben kilogram.Fenomena knalpot iki minangka salah sawijining kunci kanggo mbedakake kopi kasebut seger.

Liwat proses owah-owahan sing terus-terusan iki, kopi bakal dadi luwih apik sawise 48 jam dipanggang.Disaranake wektu ngicipi kopi sing paling apik yaiku 48 jam sawise dipanggang, luwih becik ora luwih saka rong minggu.

Unsur sing mengaruhi kesegaran biji kopi

Tuku biji kopi sing anyar dipanggang saben telung dina temenan ora praktis kanggo wong modern sing sibuk.Kanthi nyimpen biji kopi kanthi cara sing bener, sampeyan bisa nyegah repot tuku lan isih ngombe kopi sing tetep rasa asli.

Biji kopi panggang paling wedi karo unsur ing ngisor iki: oksigen (udhara), kelembapan, cahya, panas, lan ambune.Oksigen nyebabake tahu kopi dadi ala lan rusak, kelembapan bakal ngilangi lenga aroma ing permukaan kopi, lan unsur liyane bakal ngganggu reaksi ing jero biji kopi, lan pungkasane mengaruhi rasa kopi.

Saking menika kedah saged dipunpendhet dudutan bilih papan ingkang paling sae kangge nyimpen biji kopi inggih menika papan ingkang resik saking oksigen (udara), garing, peteng saha ambunipun.Lan ing antarane, ngisolasi oksigen sing paling angel.

Middle-air-tight-jars-a-jar-for-the-coffee-beans-Jar-Coffee-Familarity-Tank-Vacuum-Preservation-300x206

Kemasan vakum ora ateges seger

Mungkin sampeyan mikir: "Apa sing angel banget kanggo njaga hawa metu?Kemasan vakumiku apik.Yen ora, lebokake ing jar kopi sing kedap udara, lan oksigen ora bakal mlebu.Kemasan vakum utawa kanthi lengkappacking kedap udarabisa uga angel banget kanggo bahan liyane.Apik, nanging kita kudu ngandhani yen ora ana paket sing cocog kanggo biji kopi seger.

Kaya sing wis dingerteni sadurunge, biji kopi bakal terus ngeculake karbon dioksida sing akeh sawise dipanggang.Yen biji kopi ing paket vakum seger, tas kasebut kudu mbukak.Pramila, praktik umum pabrikan yaiku supaya biji kopi sing dipanggang nganti sawetara wektu, banjur dilebokake ing kemasan vakum sawise kacang buncis ora kesel maneh.Kanthi cara iki, sampeyan ora perlu kuwatir babagan pop, nanging kacang buncis ora duwe rasa sing paling seger.Ora apa-apa nggunakake kemasan vakum kanggo bubuk kopi, nanging kita kabeh ngerti yen bubuk kopi dhewe dudu kahanan kopi sing paling seger.

Kemasan sing disegeluga ora cara sing apik.Kemasan sing disegel mung bakal nyegah hawa mlebu, lan udhara sing ana ing kemasan asli ora bisa uwal.Ana 21% oksigen ing udhara, sing padha karo ngunci oksigen lan biji kopi bebarengan lan ora bisa entuk efek pengawet sing paling apik.

Piranti Paling Apik kanggo Ngreksa Kopi: Katup Ventilasi Searah

valves romantic72dpi300pix-300x203valve-banner-300x75

Solusi sing bener bakal teka.Piranti sing bisa nggayuh efek paling apik kanggo njaga kesegaran biji kopi ing pasar yaiku katup siji arah, sing diciptakake dening Perusahaan Fres-co ing Pennsylvania, AS ing taun 1980.

kokKanggo mriksa fisika SMA sing prasaja ing kene, gas entheng obah luwih cepet, mula ing papan sing mung siji stopkontak lan ora ana gas sing mlebu, gas entheng cenderung lolos, lan gas abot cenderung tetep.Iki minangka Hukum Graham marang kita.

Bayangake tas sing diisi karo biji kopi seger karo sawetara ruang sing isih diisi hawa sing 21% oksigen lan 78% nitrogen.Karbon dioksida luwih abot tinimbang loro gas kasebut, lan sawise biji kopi ngasilake karbon dioksida, bakal ngetokake oksigen lan nitrogen.Ing wektu iki, yen ana katup ventilasi siji-cara, gas mung bisa metu, nanging ora mlebu, lan oksigen ing tas bakal dadi kurang lan saya suwe, yaiku sing dikarepake.

images1

Kurang oksigen, luwih apik kopi

Oksigen minangka panyebab rusake biji kopi, yaiku salah sawijining prinsip sing kudu digatekake nalika milih lan ngevaluasi macem-macem produk panyimpenan biji kopi.Sawetara wong milih nyelehake bolongan cilik ing kantong biji kopi, sing pancen luwih apik tinimbang segel lengkap, nanging jumlah lan kacepetan oksigen sing bisa lolos diwatesi, lan bolongan kasebut minangka pipa rong arah, lan oksigen ing njaba bakal. uga mlayu menyang tas.Ngurangi isi udhara ing paket kasebut mesthi uga dadi pilihan, nanging mung katup ventilasi siji-arah sing bisa nyuda isi oksigen ing kantong biji kopi.

Kajaba iku, kudu dielingake manawa kemasan kanthi katup ventilasi siji arah kudu disegel supaya efektif, yen oksigen isih bisa mlebu tas.Sadurunge sealing, sampeyan bisa alon-alon remet udhara sabisa kanggo ngurangi ruang udara ing tas lan jumlah oksigen sing bisa tekan biji kopi.

Carane nyimpen biji kopi Q&A

Mesthine, katup ventilasi siji-sijine mung minangka wiwitan nyimpen biji kopi.Ing ngisor iki kita wis nglumpukake sawetara pitakonan sing sampeyan duwe, ngarep-arep bisa mbantu sampeyan nikmati kopi sing paling seger saben dina.

Apa yen aku tuku biji kopi akeh banget?

Umume dianjurake yen wektu ngicipi biji kopi sing paling apik yaiku rong minggu, nanging yen sampeyan tuku luwih saka rong minggu, cara sing paling apik yaiku nggunakake ing mesin pembeku.Disaranake nggunakake tas freezer sing bisa ditutup maneh (kanthi hawa sithik) lan simpen ing bungkus cilik, ora luwih saka rong minggu.Copot biji kopi sejam sadurunge digunakake, lan ngenteni es adhem nganti suhu kamar sadurunge mbukak.Kurang kondensasi ing permukaan biji kopi.Aja lali yen kelembapan uga bakal mengaruhi rasa biji kopi.Aja sijine maneh biji kopi sing wis dijupuk metu saka mesin pembeku supaya Kelembapan mengaruhi rasa kopi nalika thawing lan pembekuan proses.

Kanthi panyimpenan sing apik, biji kopi bisa tetep seger nganti rong minggu ing mesin pembeku.Bisa ditinggal nganti rong sasi, nanging ora dianjurake.

Apa biji kopi bisa disimpen ing kulkas?

Biji kopi ora bisa disimpen ing kulkas, mung kulkas sing bisa tetep seger.Kapisan yaiku suhu ora cukup sithik, lan sing nomer loro yaiku biji kopi duwe efek ngilangi bau, sing bakal nyerep bau panganan liyane ing kulkas menyang kacang buncis, lan kopi sing diseduh pungkasan bisa uga mambu kulkas sampeyan.Ora ana kothak panyimpenan sing bisa nolak ambu ora enak, lan malah bubuk kopi ora dianjurake ing kulkas kulkas.

Saran babagan pengawetan kopi bubuk

Cara paling apik kanggo nyimpen kopi giling yaiku nyeduh kopi lan ngombe, amarga wektu panyimpenan standar kanggo kopi giling yaiku sejam.Kopi sing anyar digiling lan diseduh tetep rasa paling apik.

Yen pancen ora ana cara, mula dianjurake supaya kopi sing digiling ing wadhah kedap udara (porselin paling apik).Kopi lemah banget rentan kanggo kelembapan lan kudu tetep garing, lan coba ora ninggalake luwih saka rong minggu.

●Apa prinsip umum pengawetan biji kopi?

Tuku kacang buncis seger kualitas apik, Pack mau tightly ing wadhah peteng karo vents siji arah, lan nyimpen ing garing, panggonan kelangan adoh saka suryo srengenge lan uap.48 jam sawise biji kopi dipanggang, rasa mboko sithik nambah, lan kopi sing paling seger disimpen ing suhu kamar suwene rong minggu.

●Kok nyimpen biji kopi akeh alis, muni repot

Sederhana, amarga kopi kualitas apik worth masalah sampeyan.Kopi minangka ombenan saben dina, nanging uga akeh kawruh kanggo sinau.Iki minangka bagean menarik saka kopi.Rasakna kanthi ati lan rasakake rasa kopi sing paling lengkap lan murni bebarengan.


Wektu kirim: Jun-10-2022